Villawijk De Sanding

Een geweldige foto vandaag in het hart van de Leeuwarder Courant. Woonwijk De Sanding in De Wilgen komt prachtig in beeld op deze luchtfoto. Een gebiedsontwikkeling waarmee we destijds een facet konden toevoegen aan de grote woonkwaliteit in gemeente Smallingerland. Nu, 23 jaar later, heeft de natuur de wijk alleen maar unieker gemaakt en is de waardering voor de woonkwaliteit tot ver buiten de provinciegrenzen bekend. Hoewel het stedenbouwkundig gescheiden lijkt van het dorp weten wij dat de verwevenheid inmiddels groot is. De sociale samenhang is goed voor de lokale middenstand en de voorzieningen.

 

De Sanding is als concept goed uitgepakt. Het was ook de inspiratie voor de ontwikkeling van woonwijk Blitsaerd in Leeuwarden waar we momenteel samen met de gemeente Leeuwarden een nieuwe fase bouwrijp aan het maken zijn. Een aantal van de medewerkers die destijds betrokken waren bij De Sanding werken nu aan Blitsaerd ook dat maakt ons trots als we dit artikel zien. Het is zonder meer goed wonen in Friesland.

 

Wind Groep werkt momenteel aan de volgende gebiedsontwikkelingen:

 

  • Leeuwarden Blitsaerd, aanleg en verkoop van 70 vrije bouwkavels aan open vaarwater en 41 projectmatig te ontwikkelen vrijstaande bungalows.
  • Leeuwarden, de bouw van een 5MW zonneweide
  • Lemmer Hof van Holland, ontwikkeling van gemengde woonwijk deels aan open vaarwater
  • Lemmer Lemsterpark, aanleg en verkoop van bedrijventerrein met ruime vrije kavels op zichtlocatie aan de A6 met 3 woon- werk kavels.
  • Lemmer, de ontwikkeling van een 2MW zonneweide
  • Nij Beets, de ontwikkeling van 6 bouwkavels en een 2MW zonneweide.
Lid VSG
NEN
WBC